Raziskovanje

LEPOTE GORENJSKE SKOZI OČI DOMAČINKE

RAZISKUJMO TRADICIJO

Veslamo na otok

Pletna je veliko več kot le čoln, ki vas odpelje na blejski otok. Predstavlja večstoletno tradicijo, dediščino in ponos vaščanov Mlinega.

RAZISKUJMO DEDIŠČINO

Čebelnjak_Neža Vovk

Čebelarstvo je del gorenjskega duha. Čebelnjake z umetelno poslikanimi panjskimi končnicami bi lahko primerjali s sodobnimi profili na družbenih omrežjih. Dobro so opisovali čebelarjevo življenjsko filozofijo.

RAZISKUJMO ZGODOVINO

Ljubelj Mauthausen

Ljubeljski predor je bil narejen med drugo svetovno vojno. Ostanki koncentracijskega taborišča Ljubelj jug, podružnice Mauthausna nas spominjajo na težke preizkušnje, obenem pa tudi na pogum in trajne vezi, ki so se spletle med taboriščniki in domačini.

KRAJI Z RAZGLEDNIC

Bled

Dolg je seznam kotičkov, ki jih med obiskom preprosto morate obiskati in fotografirati. Pogleda nanje se nikoli ne naveličam, ker so vsakič osupljivi.

SKRITI ZAKLADI

Drevo_Neža Vovk

Poleg najbolj opaznih krajev Gorenjska skriva še mnogo več. Čarobni kotički, ki jih ne najdete v turističnih programih, so skrivnosti domačinov. A radi jih delimo z ljudmi, ki jih bodo znali ceniti.

PO SVOJI POTI V NARAVI

Krava v planini

Če sanjate o tem, da bi se spet povezali z naravo, odšli z začrtanih poti in bili to, kar ste, vas lahko usmerim na prave prostore. Tam boste lahko svobodno iskali svojo pot.

Bled je čudovit kraj. A najbolj čarobne stvari pogosto ostanejo skrite pred pogledi običajnih obiskovalcev. Čisto blizu turističnih mest lahko najdete kraje, ki vam bodo vzeli dih. Pridružite se mi in jih odkrijte.

Kujemo besede. Pišemo zgodbe-. Ustvarjamo spomine.

© 2024: Okrog Bleda | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress