Programi vodenja

KO BOŠ PRIŠLA NA BLED

Sprehod po Bledu z lokalno vodnico

Kdor ogled Bleda začne na peronu železniške postaje, lahko na sprehodu z lokalno vodnico odkriva večplastnost tega očarljivega kraja. Zgodbe se na poti ob obali jezera kar vrstijo in ob njih bo v vsakem vremenu čudovit sprehod dobil nove razsežnosti. Bohinjska železnica, junaki Zake, prebivalci jezera, dirke na ledu, Zlatorog, kopališče pod krošnjami divjih kostanjev, Riklijevi odmevi, Grad pod gradom. Naj Bled s svojimi zgodbami zaživi pred vami.

TRAJANJE/DOLŽINA POTI: 3 km / 1.5h

VRSTA OGLEDA: Peš

TERMINI: Redni ogledi v nedeljo ob 9.00, zasebni ogledi v terminu, ki ustreza vam.

Potek poti lahko tudi obrnemo, torej začnemo na blejski promenadi in zaključimo na železniški postaji.

RIKLIJEV BLED

Arnold Rikli, sončni dohtar iz 19. stoletja, je na Bledu pustil velik pečat. Bled bomo odkrivali po njegovih poteh na ogledu, ki bo trajal približno 3 ure. Začeli bomo ob obali jezera, spoznali načela riklijancev, še ustavili pri Riklijevi bosonogi poti in se nato povzpeli na Riklijevo fitnes pot na hrib Straža. Tam bomo obiskali njegov spomenik in si ogledali nekaj neverjetnih razglednih točk.

KORAK PO TRŽIŠKO

Na dvournem vodenem sprehodu spoznajte bogato tržiško obrtniško tradicijo, ki jo skrbno ohranjajo tudi mlajše generacije Tržičanov. Na ulicah srednjeveškega mesteca pod Karavankami se je dogajalo in se dogaja marsikaj zanimivega in ustvarjalnega. Oglejte si, kje in kako nastajajo usnjeni izdelki in obutev, po kateri je Tržič najbolj znan. Proizvodnjo obutve od zasnove do izdelka si bomo pogledali v podjetju Proalp in to nikjer drugje kot v slovitih proizvodnih dvoranah nekdanjega tržiškega obutvenega velikana, tovarne Peko.

TRAJANJE / DOLŽINA POTI: 1,2 km / 2h

VRSTA OGLEDA: Peš

TERMIN: Redni ogledi v torkih ob 10.30, zasebni ogledi v terminu, ki ustreza vam.

KORAKEC PO TRŽIŠKO

Naj tudi otroške stopinje Tržič raziskujejo na zanimiv in prijeten način. Poleg sprehoda po mestu in obilice zgodb na vodenem ogledu iščemo pravo ključavnico za starodavni ključ, pokukamo še v fužino Germovka, se povzpnemo do gradu Neuhaus ali do griča svetega Jožefa, nogice pa so lahko dejavne tudi na igrišči in kolesarskem poligonu. Vsako vodenje je prilagojeno starosti otrok, željam in pričakovanjem skupine in traja lahko od 50 minut vse do dveh ur.

TRAJANJE / DOLŽINA POTI: 1,2 km / od 50 minut vse do dveh ur

VRSTA OGLEDA: Peš

TERMIN: Redni ogledi v sobotah ob 16.00, zasebni ogledi v terminu, ki ustreza vam.

FIRBCANJE PO TRŽIČU

Na sprehodu po Tržiču prisluhnite zgodbi o zmaju in zgodbam o podjetnih, pogumnih in radovednih ljudi, ki to mesto delajo tako posebno.

BOŽIČNO PO TRŽIŠKO

V prazničnem Tržiču Sveta noč zveni še posebej sladko, jaslice pa so tu prave umetnine. Na sprehodu z lokalno vodnico odkrijte praznične skrivnosti. Sprehod po pravljično osvetljenem mestnem jedru bo poln tržiških zgodb, zaključili pa ga bomo z ogledom slovitih Tekčevih jaslic, mojstrovine, ki so jo več generacij ustvarjale pridne in vešče roke družine Ribnikar.

© 2024: Okrog Bleda | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress